Välkommen till Kalmar Citybloggen!!

Hej, och varmt välkommen till nya Kalmar Citybloggen, kanalen där vi ska slå hål på myter, diskutera stadskärnans framtid, spana in nya trender och framför allt hålla oss uppdaterade med vad som händer på stan – häng med!

Vi börjar med en kort sammanfattning om vad Kalmar City innehåller idag och hur vi arbetar för att möta framtiden.

Man brukar säga att stadskärnan är stadens hjärta och vårt gemensamma vardagsrum och det stämmer verkligen hos oss i Kalmar. Kalmarborna är stolta över sin stad och stadskärnan är vår naturliga mötesplats, vi gillar att hänga här. Det finns 268(!) besöksdrivande företag i City och ännu fler tjänsteföretag/stora arbetsplatser och medans en del andra städer runt om i landet brottas med att folk flyttar därifrån så har vi i Kalmar det precis tvärtom. Folk flyttar hit, vi har ett starkt näringsliv och en hög investeringsvilja, det syns inte minst på antalet byggprojekt i stadskärnan just nu.

Det finns en stark och unik bredd i utbudet i Kalmar City. Våra fem största besöksanledningar är kultur – historia – shopping – café/restaurang och evenemang. Du kanske känner igen våra fem boxar som symboliserar just detta? Dessa fem symboler bildar ett helt unikt utbud och gör Kalmar City till regionens absolut största mötesplats!

Hur jobbar vi med stadskärnans utveckling då? Låt mig ge er en kort sammanfattning.

I Kalmar bestämde man sig 2014 för att samla stadskärnans frågor och driva utvecklingen i bolaget Kalmar City Samverkan AB som då bildades och ägs utav näringslivet och fastighetsägarna i Kalmar City. Tillsammans med Kalmar Kommun jobbar man i bred samverkan med stadskärnans aktörer för en positiv utveckling av Kalmar City. Målbilden är en fortsatt levande och attraktiv stadskärna där företag, invånare och besökare trivs året om. För att lyckas med det krävs det just en bred samverkan, vi måste lyssna på varandra, ta in kunskap och fakta och tänka strategiskt och långsiktigt samtidigt som vi jobbar med de frågor som är här och nu. Engagemanget kring detta arbete är stort, 2019 var ett rekordår för bolaget. (om vi mäter engagemang i satsade kronor)

Det finns många faktorer som påverkar, Kalmarborna är bra på att göra val som leder till stadens positiva utveckling. Vi gillar att äta ute, vi är bra på att handla lokalt, vi deltar i de evenemang som arrangeras och vi bjuder gärna hit vänner och bekanta. Allt detta leder till att ekonomin i Kalmar stärks, arbetstillfällen skapas, välfärden stärks, nya företag bildas, nya evenemang arrangeras och staden blir en rolig plats att leva och bo på.

Det finns ett underbart engagemang från Kalmarborna kring stadskärnans framtid, vi är måna om den unika plats vi har och vi vet hur viktig den är för vår stads identitet och framtida utveckling. Oavsett ämne och synpunkt så ler jag varje gång jag läser en debattartikel, en kommentar på sociala medier eller tar ett samtal ute på stan. För oavsett om det är en positiv eller negativ tanke man vill förmedla så bottnar det i ett engagemang, och det är någonstans fint på riktigt.

Denna digitala kanal tror vi kan vara ett sätt för oss att ännu mer ta tillvara på det engagemanget, och att vi i Kalmar kan bli ännu bättre på att stärka stadens hjärta tillsammans. Det finns ett kommentarsfält, de finns ett formulär under ”KONTAKT” där man kan skicka in idéer eller frågor och så självklart finns vi på sociala medier, följ oss där så missar du inga inlägg framöver. Jag hoppas du vill delta i dialogen, om inte här så kanske ”In Real Life” vi jobbar med både trygghetsvandringar och andra projekt där du kan delta. Här finns alla möjligheter och det är ju det personliga och fysiska mötet som vi ändå är bäst på!

Klicka gärna runt här på den nya hemsidan och bekanta dig ännu mer med Kalmar City, vi hörs snart igen!

Lisa Söderholm – Centrumutvecklare, Kalmar City

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan