Kalmar Citybloggen

Underbara sommar! Uteserveringarna fylls med glada semesterfirare, på kullerstenarna strosar folk omkring med svalkande glassar i händerna och från Stortorget kan man kan nästan höra plasken från Kattrumpans badbrygga. Kalmar är en fantastisk sommarstad och stadskärnan står i centrum på så många sätt.
2020-07-20
I lördagens Barometern publicerade vi en debattartikel tillsammans med representanter för Kalmar kommun, Destination Kalmar och Fastighetsägarna. Att vi uttalar oss gemensamt om stadskärnan är inget konstigt, tvärtom så ingår det i vår gemensamma strategi att vi tillsammans ska arbeta för en positiv utveckling av stadskärnan.
2020-06-04
Grunden till hela vårt samhälle bygger på att människor har ett arbete att gå till som i sin tur genererar möjligheter för boende, mat, fritidsaktiviteter och skatteintäkter till det offentliga.
2020-04-22
"Mitt i denna kris där många håller sig hemma blir nätet en lösning, då måste vi Kalmarbor göra ett aktivt val. Trots att den lokala butikens ibland enkla men dock charmiga e-handelslösningar inte lever upp till samma nivåer som Zalando, så är det ändå där vi behöver vara"
2020-04-09

Hej! 

Jag som skriver heter Lisa Söderholm och arbetar som Centrumutvecklare. Som stolt boende i Kalmar och med en bakgrund inom näringslivet brinner jag för vår stads utveckling och har förmånen att få arbeta med själva hjärtat av Kalmar – vår unika och historiska stadskärna, Kalmar City.

Kalmar City har ett brett och helt unikt utbud med hela 268 olika verksamheter. De fem största besöksanledningarna är kultur – historia – shopping –  café/restaurang och evenemang. Det arbetar eller studerar ca 10.000 människor här dagligen, vi har ca 2000 boende inne på Kvarnholmen och det arrangeras över hundra evenemang om året mitt i stadskärnan. Allt detta gör Kalmar City till regionens absolut största mötesplats och en stor del av Kalmars identitet.

Att vår stadskärna utvecklas på ett positivt sätt är därför viktigt för hela regionen. I Kalmar City Samverkan samlar vi näringslivet, fastighetsägarna och det offentliga och tillsammans arbetar vi för en levande och attraktiv stadskärna året om. 

Här i Citybloggen delar jag med mig av mina tankar kring utvecklingen och här har du också en chans att påverka. Kommentera eller skriv in till oss – dina synpunkter och kreativa idéer kan bli startskottet för kommande gemensamma insatser.

Varmt välkommen att delta i dialogen!

KONTAKT: