Julen i Kalmar City!

Årets mysigaste tid är här, julen i Kalmar City🎄Vår vackra och historiska stadskärna har en förmåga att skapa den allra mest magiska julstämningen för oss Kalmarbor. Just nu arbetas det för fullt med att hänga upp årets julbelysning och vi får mycket frågor kring vad som blir årets nyhet…Vi föreslår ett besök nu till helgen så får vi se om du kan upptäcka den? 🥰

Julen är också en tid då stadskärnan agerar arena för de många evenemangen. Från sista helgen i november och hela vägen fram till årsskiftet så tar vi emot föreningar och arrangörer som alla bidrar till årets fullspäckade program:

Invigning skridskobanan25 novStortorget
Julskyltning 3 decStortorget, Larmtorget, Kvarnholmen
Hundparad3 decStortorget
Lions julmarknad3 decLarmtorget
Kalmar Julmarknad 9-10 decStortorget 
Rotary Tomterace9 dec Larmtorget
Barnens Dag 16 decStortorget
Nyårsglöd31-decStortorget

Julskyltningen den 3 dec

Såklart är julskyltningen lite av en höjdpunkt för oss i city, det är en lång tradition tillsammans med Lions på Larmtorget och där Duran & Mollans tändning av julgranen är barnens stora favorit. En ny tradition i samband med julskyltningen är att Svenska Sennenhundklubben i Kalmar kommer med sina sennenhundar, som drar vagnar utklädda till tomtar, det var ju en enorm sötchock förra året! Samt att vi adderar roliga aktiviteter på Stortorget.

Rotarys Tomterace är också magisk, den sker direkt helgen efter. Här fyller man hela stadskärnan med tomtar samtidigt som man drar in pengar till välgörande ändamål. Kalmar Julmarknad har hittat sin plats på Stortorget samma helg och ryktet säger att i år är det rekordmånga utställare bokade! Missa inte heller Kalmar Citys stora jullotteri i samma helg! Handla i Kalmar Citys butiker och du har chans att vinna fina priser! LÄS MER OM JUL-LOTTERIET HÄR!

Den nya satsningen med aktiviteter runt skridskobanan, det blir ett lyft för alla barnfamiljer och tänk att det nu finns både skridskor och hjälmar att låna helt gratis på torget, öppet alla dagar! Vi har tillsammans med Kalmar kommun samlat all info kring skridskobanan och dess aktiviteter här: SKRIDSKOBANAN PÅ STORTORGET Missa inte Barnens dag den 16 dec!

Lite härliga bilder från tidigare jular på Kvarnholmen:

Som alltid erbjuder Kalmar Citys butiker, kaféer, mysiga restauranger och övriga verksamheter en massa juliga inslag och upplevelser. Här finns samlat över 250 verksamheter som tillsammans erbjuder ett brett och helt unikt utbud som levereras med passion, expertis och en genuin vilja att hjälpa just dig. Den lokala handeln när den är som bäst.❤️

Butikerna i Kalmar City har öppet alla dagar fram till jul:

Måndag – Fredag 10.00 – 18.00 
Lördag 10.00 – 16.00
Söndag 12.00 – 16.00
18 dec- 22 dec  10.00 – 19.00

Som alltid är det gratis att parkera i stadskärnan alla helgdagar och dagar före helgdag. Dvs både lördagar och söndagar! Under december finns det också extra parkeringsplatser på Stortorget.🚗🎄

Välkomna till en magisk jul i Kalmar City – vi ses på stan! ❤️

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan