Vad är Kalmar City bike?

Hösten 2019 lanserade Kalmar City en gul cykel med ett eget Instagram-konto. Cykeln cirkulerar på Kalmars gator och kan användas av Linnéuniversitets studenter, lärare och föreläsare.

Det hela började med Linnéuniversitetets nybyggnation på kajen nedanför Kalmars centrum. För att uppmärksamma detta och hylla den nya skolan ville Kalmar City skapa något nytt som även studenterna kunde nyttja. Där föddes idén om en gul, ståtlig cykel som kunde lånas veckovis. Och nu har du möjligheten att på två hjul upptäcka Kalmar och allt vackert som hör Kalmar till!

[insta-gallery id="4"]

Vad är målet med Kalmar City bike?

Vad är målet med Kalmar City bike? Målet med Kalmar City bike är att skapa en länk mellan Linnéuniversitet och Kalmar City. Ett så centralt beläget universitet som Kalmars är något unikt och det vill vi uppmärksamma. Allt staden har att erbjuda finns tillgängligt precis runt hörnet. Och det viktigaste av allt – vi vill uppmuntra fler till att cykla! Det behövs några avgörande steg mot ett utvecklat och modernt cykelsamhälle, men kanske är detta är ett steg i rätt riktning.

Historian bakom Kalmar City bike

Allt började med en vilja att sammanföra studenterna på det nya Linnéuniversitetet med Kalmar City. Vi vill att de ska kunna uppleva sin nya stad och hitta nya smultronställen på ett miljövänligt sätt. Och därför uppstod Kalmar City bike – en cykel som studenter på Linnéuniversitetet kan låna veckovis kostnadsfritt. Precis som när man lånar en bok på biblioteket! De som jobbar på Linnéuniversitetet får också låna cykeln.

Kalmar City bike har även ett Instagramkonto som gör att vi får följa med cykeln på äventyr och se Kalmar från cykelns och studenternas perspektiv. Följ gärna cykeln på Instagram!