Ingen Puls Utan Din

REKORDMÅNGA STADSKÄRNOR HYLLAR INVÅNARE MED DIGITAL KAMPANJ 

En stadskärna som sjuder av liv har aldrig varit viktigare. Där möten, känslor och nya bekantskaper sker, och gator och torg rymmer både butiker och strosande människor. Att invånarna och besökarna spelar roll för stadskärnans framtid – det är precis det 52 städer runt om i landet vill lyfta i årets upplysningskampanj “Ingen puls utan din”. Antalet deltagande städer är nytt rekord för kampanjen.

”Ingen puls utan din” är en nationell upplysningskampanj som belyser vikten av människors närvaro i stadskärnan. Startskottet till idén kom från Malmö Citysamverkans medlem Marie Strinnholm, som äger och driver butiken Popolino i Malmö. Bakom kampanjen står  organisationen Svenska Stadskärnor som, tillsammans med sina medlemmar, arbetar för att öka medvetenheten om stadskärnans betydelse som tillväxtgenerator i samhället.

Kampanjen, som nu är inne på sitt tredje år, har i år rekordmånga medverkande städer – hela 52 stycken, vilket visar på hur viktig frågan om ett levande lokalsamhälle är.

  • Att så många städer sluter upp för den här frågan är kraftfullt. Tillsammans kan vi skapa ett gemensamt fokus på en fråga som är viktig i alla städer i hela landet, säger  Björn Bergman, vd Svenska Stadskärnor.

Ingen stad utan dig

I år ligger fokus på vardagens alla superhjältar – människorna som gör staden eller orten till en plats full av liv. För en dag i staden, stor som liten, fylls av möten. Med vänner, okända och blivande bekantskaper. Resultatet blir en visuellt tilltalande och digital kampanj som sätter strålkastarna på vardagens alla möten och riktar ett tack till invånarna. Kampanjen har tagits fram i samarbete med digitalbyrån We dig it i Örebro och har lokalanpassats efter varje deltagande ort. 

Konsumenternas val påverkar 

Vi i Kalmar är bra på att handla lokalt och vi är stolta över vår vackra och historiska stadskärna, därför kändes det helt rätt att delta i kampanjen. Syftet med upplysningskampanjen är nämligen att hylla och tacka invånarna. Men samtidigt peppa och få fler att fundera över vad ens egen närvaro i stadskärnan betyder. Bakom varje verksamhet finns det alltid någon som brinner för sin verksamhet, för sitt jobb och mötet med dig. Det här är något som vi tror ofta tas för givet, att en ort automatiskt är en plats full av liv. Men precis som namnet på kampanjen – Ingen Puls Utan Din.

Att handla lokalt, vistas i stadskärnan och välja nära istället för långt bort kan bidra mer än vad man kan tro. Att handla lokalt är att handla hållbart, som alla kan vara med och påverka i olika grad. Och de positiva effekterna är många med ökade skatteintäkter, större trygghet och en fortsatt levande atmosfär. Det finns alla skäl i världen att fortsätta vara stolt både över vår stadskärna och allas vår närvaro här!

Ingen puls utan din 2023 är tredje upplagan av ett nationellt initiativ för att belysa vikten av levande stadskärnor. 52 städer runt om i Sverige står bakom uppropet. Läs mer på svenskastadskarnor.se/ingen-puls-utan-din

MEDVERKANDE STÄDER

Boden Bollnäs Borås Eskilstuna Falun Gällivare Gävle Göteborg Helsingborg Hudiksvall Hässleholm Höganäs KalmarKarlshamn Karlskoga Karlskrona Karlstad Kristianstad Kristinehamn Kävlinge Linköping Ljusdal Luleå Malmö Norrköping NyköpingNynäshamn Nässjö Olofström Oskarshamn Ronneby Sala Sandviken Skellefteå Sundsvall Söderhamn Södertälje Sölvesborg TranåsTrelleborg Trollhättan Umeå Uppsala Vänersborg Vännäs Västervik Västerås Ystad Ängelholm Örebro Örnsköldsvik Östersund

Tack för att du fortsätter att besöka ditt Kalmar City – Ingen Puls Utan Din💛

Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan