Tillsammans för Kalmar

Wow vilken respons! Tusen tack alla ni som hört av er med hejarop kring vår nya satsning här på webben, härligt att ni gillar det vi gör. Det har också kommit in flera intressanta frågor som jag ser fram emot att svara på, men idag kan jag inget annat än att kommentera det aktuella läget.

Jag har inte kunskap kring vad som bäst hindrar smittspridningen, utan vi i Kalmar City följder de direktiv som kommer från myndigheterna. Jag är glad att vi kan röra oss fritt på stan och hoppas att det förblir så.

Covid-19 påverkar vårt lokala näringsliv, hur mycket respektive bransch kommer att drabbas vet ingen. Det vi alla är överens om är att vi nu måste göra allt vi kan för att hjälpas åt. Det engagemang Kalmar visar just nu är stort, människor sluter upp och hjälper varandra, både kring våra äldre och sårbara men också kring föreningar och företag. Det växer fram nya idéer och lösningar, allt för att underlätta för våra medmänniskor och kunder, det är fint att se.

Jag minns hur det var att jobba i butik vid händelser som skakar om samhället. Min bror ringde mig i butiken och berättade att tredje världskriget hade startat den 11 september 2001, minuten senare stod jag och tröstade en panikslagen kund. Det går inte jämföra med detta, jag tror att folk i allmänhet känner sig trygga idag men det finns likheter, butiken blir en mötesplats och man tar rollen som lyssnar och finns där. 

Ni som känner mig vet att jag brukar trycka på vikten av att handla lokalt, både för företagens skull och för Kalmars tillväxt, välfärd och utveckling. När vi handlar, äter ute eller på annat sätt väljer ett lokalt företag är vi med och bidrar till att Kalmar blir en roligare och bättre stad att bo och leva i. Detta är vi i Kalmar bra på och det har aldrig varit viktigare.

Om alla vi ( snart 70000 ) Kalmarbor väljer att lägga varje möjliga spenderad krona framöver i ett lokalt företag så gör vi stor skillnad. I Kalmar City finns det 268 företag inom shopping, café/restaurang, kultur, historia, skönhet/hälsa, evenemang och turism. Dessa företagare gör ett fantastiskt arbete genom att erbjuda en hög servicenivå, kunskap, kvalitet och något positivt till staden. De vill inget hellre än att kunna fortsätta erbjuda oss den servicen och bidra till ett levande city.

På nätet finns det också möjligheter, då väljer vi ett Kalmarbaserat e-handelsbolag. 70st av Kalmar Citys butiker har e-handel kopplat till sig och övriga löser det genom sociala medier, swish, telefon, hemleveranser och take aways. Vi har denna vecka sett en massa lösningar inom detta område, vårt nya samarbete med Blue Car är ett av dem.

Vi kan också skapa upplevelser här hemma. Vi har mysiga hotell, fantastiska restauranger och massor att se och uppleva. Att vara turist i sin hemstad är något jag varmt rekommenderar, speciellt i en stad som Kalmar som har så mycket att erbjuda. Självklart gör vi det med respekt, en god handhygien och har vi symptom stannar vi hemma.

Ikväll fick jag ett härligt bevis på att mitt tjat om den lokala handeln faktiskt ger resultat, 15-åringen ropade precis.

– Mamma, jag sticker in till stan och gynnar city en sväng! 

Han och kompisarna skulle in och äta på Thai Silk, låt oss alla tvätta händerna och tänka som Anton.

Tack för att ni läser!

#tillsammansförkalmar

Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan