Kalmar City Street Shopping

Hej Kalmar!

Hoppas ni mår bra. Själv känns det som att jag befinner mig mitt i en känslomässig berg och dalbana tillsammans med alla runt omkring mig. Det är många tuffa samtal med oroliga företagare som riskerar att få sina livsverk och drömmar krossade, samtidigt som de också mitt i denna kris visar på en enorm kreativitet och förmåga att se möjligheter i det lilla. Jag blir inspirerad av denna kämparglöd och det ger mig också kraft till att fortsätta framåt och att se ljust på framtiden, det kommer en tid efter Corona. Då vill jag känna att vi gjorde allt vi kunde och att vi gjorde det tillsammans.

I dag har vi premiär för Kalmar City Street Shopping! Kalmar Citys butiker, frisörer, caféer mfl i har fått ett tillfälligt tillstånd till att ha varuexponering utanför sina butiker. I samband med det startar vi upp ett vårkoncept som går under namnet ”Kalmar City Street shopping”. Tanken är att man kan öppna upp sin verksamhet och ta med sig varor och tjänster ut på gatan. Premiär blir idag, fredagen den 26 mars och konceptet fortsätter sedan varje fredag och lördag hela våren ut.

Kalmarposten ställde några frågor till mig om detta i veckan, det lät så här:

Hur kom idén till? 

– Jag har ett helt ovärderligt nätverk i föreningen Sveriges Centrumutvecklare. Vi är en grupp där alla har någon form av liknande position som den jag har här i Kalmar som Centrumutvecklare, vi sitter ofta med samma utmaningar i vår vardag, inte minst just nu. Vi har alla en tät dialog med både kommuner, handlare, krögare, fastighetsägare och andra vilket gör att kontaktnätet blir helt enormt i denna kreativa grupp som generöst delar med sig av allt som görs i de olika städerna. Just denna idé kom från Cityledare Caroline Wallin i Borås City som lanserade detta för några dagar sedan med lyckat resultat. Vår kommun var snabba när jag ringde och tog fram en lösning för oss gällande tillståndsbiten och redan nu på fredag kan vi köra igång, säger Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City.

Vad är tanken med konceptet? 

– Tanken är att introducera ett nytt vårkoncept i City genom att öppna upp våra verksamheter, ta med oss varor och tjänster ut på gatan och möta människor i utomhusmiljön. En frisör kan klippa en kund utomhus, en butik kan visa upp sina produkter och ett kafé kan ställa ut ett mindre bord nu på våren innan de fått ut sina uteserveringar. Här finns alla möjligheter och det blir lite upp till var och en vad de gör av det hela. Tanken är också att skapa en härlig känsla längs med gatorna, våren är på väg, vi vill göra det vackert och härligt i en tid där många är oroliga, vi behöver få njuta av en runda på stan också. Självklart görs allt med hänsyn till de direktiv som ges och för framkomlighet som alltid.

Vad är era förhoppningar? 

– Vi hoppas på sol självklart och att Kalmarborna kommer hit och stöttar sina lokala företagare nu i tider när de behöver oss som mest. Jag hör en del som säger att till sommaren ska jag göra det och det, men det är nu de behöver oss, det är vad vi gör idag som påverkar. Om alla Kalmarbor från med idag lägger varje spenderad krona på ett lokalt företag framöver gör vi stor skillnad.

Så varmt välkomna till Kalmar City, Kvarnholmen och njut av vackert väder, vårens alla nyheter och möt våra verksamheter på ett nytt sätt.

Tack igen alla ni som fortsätter att stötta, uppmuntra och hjälpa till på olika sätt där ute! Kalmarborna visar på ett underbart sätt att vi finns där för varandra, för våra äldre och för våra lokala företag. Kul att så många också visar detta genom att haka på #tillsammansförkalmar på sociala medier, jag blir varm i hjärtat varje gång jag se en ny profilbild laddas upp med detta. All kärlek till er, tillsammans är vi starka!

#tillsammansförkalmar

Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan