Maggie Fredriksson

Berätta om dig själv. 

Jag jobbar med både keramik och bild i olika former. Kommer ursprungligen från Morgongåva i Uppland och flyttade ner till Skäggenäs för 15 år sedan. Här bor jag helt underbart på en gammal gård och har 500 meter ner till havet, som jag brukar säga till mina landkrabbor till vänner där uppe i Mellansverige! Några av mina intressen är att jobba i trädgården, paddla kajak och spela folkmusik på fiol. Även att njuta av naturen ger mig nästan en meditationsliknande tillstånd.

Vad vill du förmedla med din konst i allmänhet?

Kort och gott; Jag vill göra människor harmoniska, glada och positivt funderande över min konst. Inte upprörda och förbannade! För det finns konst som syftar till det också!!

Berätta om just detta konstverk. 

Konstverket heter ISFLAK. Kalla isflak som bryts isär och skingras. Antingen är det något negativt som bryts sönder och skingras, eller så är det olikheter som faktiskt har samma grund och går ihop, alltså åt det andra hållet. Detta motiv har jag även gjort en bildväv av.

Hur var det att delta i projektet? 

Det var jättekul, framför allt att måla så stort (nyttig erfarenhet) och att människor stannade till och tittade och pratade med mig!

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan