Berit Sinnermark

Berätta om dig själv. 

En konstnär där collage och dikt är ständigt närvarande. Studier på Gerlesborgsskolan i Bohuslän och Capellagården har påverkat mitt målande och seende. Under senare år har mina collagefigurer tagit allt större plats i mitt konstnärskap och skrivande. Upplever mig som en nyfiken människa och är fascinerad av alla möten som äger rum och vilka processer som sätts igång. 

Vad vill du förmedla med din konst i allmänhet?

Min konst gestaltar möten, relationer och design med inslag av andlighet. Tekniken är collage där jag bygger upp sceniska rum i papper där mina tecknade figurer får finnas med i kreativa processer.

Collagefigurerna Marta T. och Sigrid har inspirerat och utvecklat mitt konstnärliga uttryck och skrivande och vi för dagliga ”samtal” Med tiden har fler figurer gjort entre i bild och text med magiska inslag.

Berätta om just detta konstverk.

En serie skapad med pratbubblor till mina collage som handlar om möten, oftast mellan kvinnor kring ett aktuellt tema. 

Konstverket skapades genom uppdraget Galleri Kalmar som kom att utvecklas till en slags serietidning i storformat. 

Händelserna utspelas under sommaren 2020 i Kalmar city. 

Hur var det att delta i projektet

Kände glädje att ingå i Kalmar kommun och citys projekt att utsmycka de tomma butikslokalerna skyltfönster med mitt och andra lokala konstnärers konstverk. Tror kultur är livsnödvändigt för att hålla hoppet kvar att allt ska ordna sig!  

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan