Rosmarie Holmström

Berätta om dig själv

Född på Öland, bor i Kalmar. Målar, skulpterar och gör installationer. Och skriver nästan lika ofta, det blir en sorts växelbruk som passar den otåliga.

Vad vill du förmedla med din konst i allmänhet?

Spegla vårt beteende, skulle jag tro. Mina fabelfigurer har alltid en mänsklig förebild; ibland någon jag känner väl, ibland någon jag bara sett, en blick jag mött. 

Berätta om just detta konstverk

Jag vill att betraktaren ska bli betraktad i stället för tvärtom, att du ska känna dig iakttagen när du går förbi fönstret.

Nakenkatten är en figur jag ofta kommer tillbaka till. Hon är en överlevare som håller stilen även i förfallet. Och de här rummen i fil tycker jag om att arbeta med, där kan vad som helst hända. 

Hur var det att delta i projektet?

Kul! Jag gillar tillfälliga projekt, att överraska betraktare som inte är inställda på att ”titta på konst”. Spännande också att låta Anna Bergs och mina bidrag glida över i varandra.

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan