Annette Lundberg

Berätta om dig själv

Jag är från Kalmar men har under stor del av mitt vuxna liv bott utomlands  bla i Australien, Nya Zeeland, Italien och Frankrike. När jag återvände till Sverige utbildade jag mig till biomedicinsk analytiker och jag arbetar idag på Klinisk Kemi på Länssjukhuset  i Kalmar. Konst har alltid varit en stor del av mitt liv. Allt från möbeltillverkning, gjutning, målning samt design.

Jag designar och tillverkar handgjorda smycken under namnet Lundbergh Jewellery. Det är tidlösa eleganta minimalistiska smycken inspirerade av den nordiska naturen och ljuset.  Smycken finns i silver och brons och en del smycken bär äkta sötvattenspärlor eller Akoyapärlor. 

Mina målningar är abstrakta och jag arbetar främst med akrylfärg men även mixed-media. Jag hämtar inspiration från min närmiljö samt från mina upplevelser från resor.

Instagram : @lundberghjewellery och @anettelundbergart

Vad vill du förmedla med din konst i allmänhet?

 Jag vill förmedla good mood. Jag vill att den som betraktar mina målningar ska skapa sin egna tavla och bilder  utifrån deras egna erfarenheter och referensramar. Vi upplever färg, mönster och form olika utifrån vår sinnesstämning, personlighet och vad vi kan associera till.  Det mood vi befinner oss i påverkar vad vi ser. 

Berätta om just detta konstverk.

Detta konstverk har jag döpt till Good Vibes Kalmar. Det jag vill förmedla här är att Kalmar är en fantastisk stad med otroligt många möjligheter. Det är en vacker sommarstad som sprudlar av liv. Kalmar har blivit vald till årets sommarstad hela 4 ggr i rad. Nu under rådande coronatider så ligger Kalmar bara och vilar för att återigen få visa sin fulla blom. Så håll ut och håll avstånd.  

Hur var det att delta i projektet

Det var ett annorlunda upplägg och spännande att få prova något nytt. Jag gillar utmaningar. Denna gång fick jag prova att måla en abstrakt målning fast med ett motiv som grundidé, med några signifikanta detaljer som vägledning till betraktaren angående motivet.   

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan