AnnaSaga Thyselius

Berätta om dig själv

Jag heter AnnaSaga Thyselius, född 1968,

uppväxt i Uppsala och sedan 2004 är jag verksam i Småland/Kalmar.

Jag började fotografera i unga år och kameran har varit mitt huvudsakliga verktyg i mitt skapande. Jag målar också främst i akryl, på senare tid både abstrakt och porträtt.

I strävan efter att kunna uttrycka mig mer fritt och abstrakt föll jag för konstformen grafik.

Jag är utbildad inom fotografi, multimedia och konst.

Jag har parallellt arbetat i eget företag med främst grafisk formgivning sedan 1996 då jag tog examen inom Teknikredaktion/informationsdesign vid Mälardalens högskola.

Jag har en ny webbsida: www.artistannasaga.se med lite bilder.

Vad vill du förmedla med din konst i allmänhet?

Jag arbetar utifrån teman, något jag vill förmedla. Ibland är det kanske ett formspråk en annan gång ett medvetet budskap.

Berätta om just detta konstverk.

Jag har målat en punkare, eller man med blad i håret och en tjej som ser ut som en blomma eller sol – det är lite abstrakt. Tanken är att betraktaren får se efter vad det är för figurer. Tjejen håller ut en hand och där är texten ”Stay Calm -ar”. Det är både en uppmaning att vara lugn och stanna i Kalmar – vår vackra stad.

Hur var det att delta i projektet

Jag tycker det har varit roligt och lärorikt. Jag använde sprayfärg och sökte en skyddsmask – de fanns inga förståss. Roligt och uppmuntrande med människor som gått förbi och kommenterat.

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan