Kalmar – dags att vi unnar oss en fest!

Tusen tack för den härliga respons vi fick på det senaste inlägget, ni är många cityambassadörer där ute som brinner för stadskärnan och det lokala näringslivet, det är underbart – tillsammans gör vi skillnad!

Några som också brinner för City är våra lokala konstnärer. Jag har haft förmånen att i projektet Galleri Kvarnholmen fått lära känna ett helt underbart gäng som alla bidragit med sitt mod och kreativitet genom att måla direkt på våra skyltfönster. Har du inte upplevt denna härliga konstvandring ännu så rekommendera jag dig starkt att göra det innan den försvinner till förmån för nya verksamheter…

Konst i stadskärnan är en tydlig trend som vi ser just nu inte minst här i Kalmar. Du har säkert noterat att Kalmar Citys utbud gällande konst har ökat markant den senaste tiden. Galleri 28 har öppnat på Larmgatan, Persona galleri på Storgatan och så Art Ratio – Kalmar Konst & Ram även de på Storgatan med invigning nu på fredag den 25 september. Konsten är ett viktigt inslag som stärker stadskärnans attraktionskraft. Vi människor trivs i miljöer där det finns utrymme för det kreativa och kulturella på olika sätt. Och är det precis det vi vill att stadskärnan ska vara, en plats där människor trivs, mår bra och gärna återkommer till av många olika anledningar. Det är så vi får näringslivet här inne att blomstra, genom att skapa många starka besöksanledningar och genom allas vår passion, stolthet och kärlek till platsen.

Jag nämnde invigning den 25 september. Just det datumet råkar vara en mycket bra dag att besöka Kalmar City på. Våra verksamheter tycker nämligen att det är hög tid att vi alla får unna oss lite festligheter så här i tider när det är mycket oro. Jag kan inte annat än att hålla med, självklart måste vi tillåta varandra att fira. Jag tycker vi ska fira livet, hylla alla hjältar som under denna tuffa tid kämpat och fortfarande kämpar på olika sätt för att hjälpa andra. Jag tycker också att vi ska fira att vi har passerat 70.000 invånare i Kalmar. Det är många duktiga och engagerade människor som har bidragit till det, inte minst vårt grymma näringsliv – väl värt att både lyfta och fira!

Festen måste naturligtvis ske med stor respekt för den pågående pandemin, jag upplever att vi alla har hittat bra rutiner för det. Vi håller avstånd, är hemma om vi är sjuka och vid det här laget så vet ni att våra verksamheter hjälper till på många olika sätt när ni behöver det.

Så boka in den 25 – 26 september. Då bjuder butiker, köpcentrum, caféer, restauranger, frisörsalonger, museum, konstgallerier med flera in till två dagar fulladdade med festligheter, höstnyheter, lyx och grymma erbjudanden. På stan blir det försäljning av pumpor, en höstsmyckad mysig stadskärna, bus och roliga överraskningar för både barn och vuxna. Välkomna hit och glöm inte att tipsa alla ni känner. Vill ni ha mer detaljer så vet ni vart ni kan följa allt som sker, på kvällen den 24:e publicerar vi verksamheternas alla budskap inför festen på våra sociala kanaler.

Tack för att du läser – vi ses på stan!

//Lisa Söderholm Centrumutvecklare Kalmar City

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan