Vi lägger ribban högt och busar på stan.

I Kalmar City är det intensiva dagar som alltid, precis som det ska vara. Fullt upp med planering och avstämningar kring olika spännande projekt som pågår. 

I veckan höll jag ett föredrag om just det. Det är alltid lika kul, intresset är stort och varje gång vi sammanfattar det hela så blir det så tydligt att vi bor i en stad där både näringslivet, fastighetsägarna och kommunen verkligen satsar och mycket av det sker mitt i stadskärnan. Ta bara de senaste satsningarna som presenterades nu i veckan med en isbana på torget, en Convention Byrå och en toppmodern konsertarena mitt i stadskärnan, det ger oss enorma möjligheter! Lägg sedan till alla bostäder som byggs, universitetet, nya företag som etablerar sig här och satsar i nya lokaler, ja…listan kan göras lång.

En del av vårt uppdrag i Kalmar City är att ha koll på allt som sker och försöka samordna det hela med hjälp av alla inblandade. En avstängd gata i samband med byggnation tex kan ju ställa till det för många och skulle det dessutom bli två avstängda gator samtidigt…ja ni förstår. Men det fungerar för det mesta väldigt bra. Trots att det byggs otroligt mycket just nu så har vi i dagsläget inte en enda väg avstängd i City och det finns gott om parkeringsplatser för våra besökare, så allt kan flyta på parallellt, precis så vill vi ha det. Vi utvecklar platsen men samtidigt har vi koll på här och nu, det är viktigt.

I Kalmar City är vi aldrig bättre än vårt sämsta skyltfönster, för besökaren är det en helhetsupplevelse. Att alla som arbetar i city ser just sin betydelse och roll i en större helhet är viktigt. Tillsammans gör vi skillnad för den unika plats vi är verksamma på och eftersom vi pratar om Kvarnholmen, Kalmars hjärta och regionens absolut viktigaste mötesplats så måste ribban läggas högt, här putsar vi våra skyltfönster varje dag.

Före Coronakrisen så hade jag en liten känsla av att man skulle kunna hamna i ett läge där många skulle känna sig lite nöjda, det går ju så bra för Kalmar och då är det lätt att ta saker för givet. Men krisen har satt fart på mycket. Känns dumt att se krisen som något positivt och det gör jag såklart inte med respekt för alla som drabbas. Men ur stadskärnans perspektiv så tror jag att den kan leda till ännu fler modiga och kreativa initiativ. Tar vi vara på all den kraft som nu samlas, tar till oss de trender vi ser komma och jobbar smart tillsammans så har vi en spännande framtid att se fram emot. Så fort krisen är över är jag övertygad om att det är just det vi måste vara redo för, en snabb utveckling.

Och på tal om att göra saker tillsammans – verksamheterna i City tycker att det är dags att vi unnar oss lite festligheter igen! För visst var det härligt sist med höstfesten? Ja, det tyckte vi med så nu till helgen bjuder vi in igen, denna gång med ett lite busigt och härligt Halloween-tema så här lagom till höstlovet. 

Välkomna nu på fredag och lördag den 23-24 oktober. Det blir en massa festligheter i form av musik och pop upp underhållning, en vacker utsmyckad stadskärna, överraskningar, bus, erbjudanden och tävlingar. När butikerna har stängt tar restaurangerna över med After Shopping och ännu mer festligheter!

Precis som sist så sker allt med respekt för rådande läge och vi fokuserar på att busa utomhus….följ oss på våra sociala kanaler så missar ni inget av det som händer. 

Självklart fortsätter sedan ett härligt höstlov i Kalmar City. Håll utkik i våra sociala kanaler och hos våra verksamheter, det planeras för en massa skoj och bus även den veckan!

Tack för att du läser – vi ses på stan!

Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan