Julen blir något alldeles extra i år…men först bus eller godis?

Det är full fart i Kalmar City. Jag kommer precis från ett planeringsmöte inför julen och slås av att engagemanget inför årets julsäsong är större än någonsin. Både kommunen, fastighetsägarna och näringslivet känns extremt taggade. Vi vill ju att stadskärnan ska vara den trygga plats dit människor kommer för att känna värme, puls, tillhörighet och glädje. Julen här är alltid väldigt speciell och uppskattad och kanske är det just det i kombination med allt som händer som gör att vi vill mer just i år, kanske känns julen just nu extra viktigt?

Vi har med tanke på läget stort fokus på det som sker utomhus, det finslipas just nu på allt ifrån julbelysning, årets julgran, utsmyckningar, aktiviteter, och allt det klassiska som hör julen i city till men också för en del nya inslag. Allt ska stå klart till 1:a advent och den julskyltningshelg som planeras till den 28-29 november och jag vågar lova att julen blir något alldeles extra i Kalmar City i år!

Idag på mötet var det fokus på den isbana som kommer att finnas på Stortorget i vinter, gillar det skarpt. Ett inslag som inte bara skapar stämning, utan det blir också en mötesplats som lockar till utomhusaktivitet och rörelse.

Men det är några veckor kvar till jul och just nu har vi fokus på höstlovet. Som ni säkert märkt så bestämde vi oss efter förra helgens succé för att även denna vecka fokusera på det lite mer busiga halloweentemat. Nu på fredag och lördag kommer våra citykompisar tillbaka och bjuder återigen på musik, häst & vagn, ponnyridning, fiskdamm och en massa annat bus, även detta sker utomhus och med stor respekt för pandemin och allas hälsa, tillsammans hjälps vi åt.

Butikerna har öppet som vanligt både på fredag och lördag och har laddat upp med en massa höst och vinternyheter. Caféerna har bakat allt ifrån spökbakelser och halloweenkakor och Kalmar Citys restauranger bjuder i till härlig After Shopping som alltid, varmt välkommen!

Tack för att du läser – vi ses på stan!

Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan