Anders Wolke

Berätta om dig själv.

Är bosatt och verksam i Kalmar sedan början på 80-talet. Utställningar framför allt i Sverige, men även i Tyskland, Spanien och Frankrike.

Representerad i kommuner, landsting, museer och statliga verk med 20-talet utsmyckningar. Finns sedan september 2009 representerad i Andy Warholmuseet

Skapandet har måleriet och grafiken som grund men andra tekniker och material har funnits parallellt vid olika offentliga utsmyckningar. Grafiken på plåt har utvecklats tillsammans med ett tryckeri i Kalmar. 

Vad vill du förmedla med din konst i allmänhet?

Jag använder kulturens ikoner och laddar den med sitt eget innehåll, både det lekfulla och allvarliga. En blandning av tankar och upplevelser smittar av sig i målningarna som blir en form av mixed media. Akryl och olja, teckning blandar sig med texter, schabloner och foto, collage och ibland objekt. En slags Combines uppstår. Målningarna blir som tanken fri, med duken som begränsande mått.

Berätta om just detta konstverk.

Motiven är sammansatta porträtt av personer som fått ikonstatus i vår värld. Det bär en form av POP-konst över sig. Kan skapa en igenkänning för beskådaren i den tid vi lever i.

Hur var det att delta i projektet

Att i dessa Coronatider få delta med mina kollegor och visa bra konst. På detta sätt ge folk möjlighet, när de passerar, uppleva vad vi konstnärer har att ge till alla.

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan