Tack Kalmar!

Julen blir annorlunda i år, i vårt fall en jul med familjen utan att träffa släkten. Känns konstigt men samtidigt helt rätt i detta läge och lite har vi nog redan vant oss. Vi löser en digital julfika framför datorn med resten av familjen, vi spelar spel, äter gott och vi gör det bästa av situationen. Jag ser mest fram emot nyårsafton och tolvslaget…det kommer kännas extra speciellt i år att få fira in det nya året och lägga 2020 bakom oss.

Det där med att göra det bästa av situationen, det har nog präglat oss alla det här året. Vi har konstant levt efter nya förutsättningar och vi har aldrig riktigt vetat vad som kommer. Vi reagerar alla olika i kriser och alla känslor måste få vara ok. Det vi har gemensamt är en oro. Oron för våra nära och kära i riskgrupp, oron för hur det ska påverka vårt samhälle och oron för våra jobb och företag. Den oron bär vi tillsammans.

Men vi har också något annat tillsammans, en stark vilja att ta oss igenom det här. Är det något som jag kommer att ta med mig från det här året så är det just det. Den starka vi-känslan i staden som jag har haft förmånen att få bevittna på nära håll och på så många olika sätt. Att mitt i denna kris när företag riskerar att gå omkull och liv riskerar att förloras så visar sig människan från den absolut bästa sidan och alla går samman. Ibland önskar jag att fler kunde få uppleva det som jag får uppleva i min vardag. Att fler skulle få höra alla de samtal jag får från människor som vill vara en del av lösningen och hur folk ställer upp. Tillsammans för Kalmar är en fras jag alltid kommer att bära med mig och det sätt som Kalmarborna har hanterat det här året gör mig hoppfull inför framtiden.

Men trots att alla har kämpat så hårt här i Kalmar så är det fortfarande många företag som riskerar att gå under. De behöver rejäla stöd uppifrån för att överleva vintern och jag hoppas verkligen att de stöd, som vi tillsammans med landets övriga stadskärnor efterfrågat hos regeringen kommer och att de kommer snart. Lokalt kan jag lova att både restauranger, butiker, kulturen och övriga verksamheter har gjort allt de kan för att hitta en väg framåt och vi Kalmarbor har tagit deras lösningar till oss efter bästa förmåga. Jag vet att många av er som läser har beställt helgernas mat från den lokala restaurangen och att klapparna under granen är köpta här i Kalmar och jag vet att det gör skillnad, stor skillnad. Ditt inköp kan ha varit det sista som behövdes för att klara månaden. Håll nu i det lokala tänket in i det nya året, låt det lokala vara det normala.

På bilderna visar vi exempel på vad vi alla kan göra fortsatt för det lokala näringslivet. Gör vad du kan.

I mellandagarna och in på det nya året följer självklart butikerna de nya restriktionerna. De fortsätter att erbjuda sin service utomhus, de har maxantal för kunder inomhus, de erbjuder fortsatt hemleveranser och mycket annat för en säker och lokal handel precis som innan. 

Alla ni som behöver byta era julklappar, titta på kvittot, de flesta butiker erbjuder en extra lång bytestid i år, ta kontakt med butikerna om ni är osäkra. På www.kalmarcity.com hittar ni länkar till alla. Där hittar ni också alla de företag i Kalmar City som tar emot Handelsstaden Kalmars presentkort…ni är många som tar emot just ett sådant på julafton…häftigt många faktiskt..tack alla ni som gjort det möjligt.

Tack Kalmar för all kärlek under året, jag vet att jag talar för många av verksamheterna i city när jag säger TACK för allt stöd ni visat under året!

Ta hand om er, ta hand om varandra och ha en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! 

Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City 

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan