Tillsammans för framtiden!

För drygt ett år sedan så kom de första restriktionerna, besöksflödet störtdök och krisen var ett faktum. Ett år av krishantering och en kamp för överlevnad. Min roll gick från att handla om utveckling och framtidsplaner till operativt arbete, kreativ problemlösning och jakten på information. Jag visste att jag skulle få kriga för många frågor när jag klev in i den här rollen, men att det skulle innebära den här typen av krishantering var jag inte beredd på, ingen var det.

Det har varit ett extremt år för oss alla och än är det inte över, jag och mina kollegor fortsätter att kriga för att få ut stöden som behövs, men i takt med vaccineringen och vårkänslorna så kommer också framtiden och tiden efter pandemin allt närmare. Och just framtiden är något som jag märker att vi börjar bli mer och mer mottagliga för att prata om igen. Engagemanget kring city är stort och faktum är att jag också märker av ett annat typ av innehåll i samtalen. Gamla frågor som vi ibland tenderar att fastna i, byts ut mot nya kreativa tankar och stadskärnans så viktiga roll i staden lyfts på ett sunt och positivt sätt.

I arbetet framåt ska vi vara smarta tillsammans. Som individ är det är lätt att tycka. Det är lätt att tro sig veta och framför allt är det lätt att tycka vad någon annan borde göra. Samverkan må vara ett uttjatat ord, men är det något som vår historia har lärt oss så är det att när det gäller städernas utveckling och långsiktiga strategiarbete så krävs det en bred samverkan mellan det offentliga och privata för att lyckas. Näringslivet i city är mer samlat än någonsin, fler och fler företag ansluter sig som medlemmar och även Kalmarborna vill delta i dialogen. Krisen har i mina ögon gett oss ett fönster av ny energi, ny kunskap och nytt mod in i detta. DET ska vi ta tillvara på, det ska komma något positivt ur allt som hänt och alla ska med på resan!

Tillsammans för Kalmar

Ni är många som stöttat det lokala näringslivet på olika sätt genom krisen och tro mig, ni har gjort skillnad. Flera av citys verksamheter har därför kunnat starta upp e-handel, tagit fram nya tjänster, utvecklat sina verksamheter och några har tom storsatsat på helt nya lokaler mitt i krisen. Fortsätter vi att gynna det lokala näringslivet skapar vi förutsättningar till en fortsatt utveckling och vi bidrar till platsen vi bor på. Handla lokalt – en glasklar strategi för alla oss Kalmarbor att leva efter.

Fira påsken i City!

Jag längtar efter den dag då vi kan hälsa alla de tiotusentals människor som arbetar och studerar hemifrån idag, välkomna tillbaka till sin vardag i city. Under tiden njuter vi av våren och den ljusa tid vi har framför oss. Vi uppmanas att umgås utomhus och i city finns verkligen alla förutsättningar för det. I veckan har det byggts uteserveringar som aldrig förr och citys alla verksamheter är redo att ta emot er på ett tryggt sätt.

Idag på Skärtorsdagen har vi haft framtidens företagare och på plats igen, Ung Företagsamhet bjöd på en härlig Street Shopping i vårsolen och nu på Påskafton bjuder vi in till stor fest med musik, spontanunderhållning, häst & vagn och mycket annat skoj på stadens gator och torg.

Glad påsk och tack för allt engagemang, vi ses på stan!

Tack för att du läser ♥️

Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City.

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan