Ett glas fyllt av bubbel!

Är du en person som ser glaset som halvtomt eller halvfullt? Jag vet, de flesta av oss svarar det senare om någon frågar, men vi vet alla att det inte alltid är det ärliga svaret. Jag skulle också kunna fråga, när du ser en ledig lokal på stan, tänker du då direkt att stadskärnan håller på att gå under eller börjar du fundera på vilket typ av företag som skulle kunna flytta in där? Katastroftankar eller möjligheter? 

En av våra lokaltidningar publicerade nyligen en, vad de ansåg vara en kartläggning över tomma lokaler i Kalmar City. Vad tänkte du när du såg bilden? Vi kan gissa vad de ville att vi skulle se, men vi var många som såg alla de 206 aktiva och i grunden livskraftiga företag som klarat sig genom krisen, en del av dem riktigt bra. Jo, egentligen är siffran högre, de hade slarvat lite och missat ett antal företag men strunt samma, bilden var ändå tydlig, 206 företag. Kalmar City är vår regions absolut största mötes- och handelsplats för det lokala näringslivet med en vakansgrad på under 10% trots en stor strukturomvandling och en pågående pandemi. Rubriken hade kunnat vara Kalmar City står sig starkt genom krisen.

Jag såg också när jag tittade på de rosa prickarna som representerade vad jag och mina kollegor benämner som tillgängliga lokaler, en enorm möjlighet till utveckling. Det händer så otroligt mycket där ute just nu, det bubblar av kreativitet. Och det är det förändring leder till, utveckling och nytänkande. Kalmar City är platsen där innovativa, intressanta, hållbara och upplevelserika koncept får en möjlighet att växa fram. Där vårt lokala näringsliv kan fortsätta att utvecklas och ge oss den där unika mixen av kultur, mat, shopping, nöjen och upplevelser i en fantastisk vacker och historisk miljö. Platsen som ger oss stadsliv och puls men också ro för själen.

Jag säger det med stor respekt för alla företag som just nu kämpar i krisen, men vi har en häftig resa framför oss. Det kommer krävas hårt arbete från samtliga och att vi jobbar tillsammans i staden är en förutsättning. Men jag är övertygad om att när pandemin släpper och alla de tiotusentals människor som idag arbetar och studerar hemifrån återvänder till sin vardag i city, så kommer vi börja se en intressant utveckling. Krisen har satt fart på mycket och jag ser ett glas som kommer att fyllas till toppen med bubbel.

Den lokala handelns dag!

Och på tal om bubbel och det lokala näringslivet, nu på lördag den 24 april är det Den lokala handelns dag. Det ska vi såklart fira och hylla alla våra lokala stjärnor i City! Butiker, kaféer, restauranger, salonger, konstgallerier med flera är alla en del av detta och de bjuder in till en dag full av inspiration, upplevelser, vårens mode, skönt häng på stans uteserveringar och överraskningar på stan. 

Så ta en promenad genom hjärtat av Kalmar nu på lördag och hylla våra lokala stjärnor, det är de värda! Och om du ser en ledig lokal…fundera på vad just du skulle vilja se där i framtiden.

Tack för att du läser – vi ses på stan!

Lisa Söderholm Centrumutvecklare, Kalmar City 

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan