Kalmar City slår rekord!

Det har nog inte undgått någon att det lokala näringslivet har haft det kämpigt. Pandemin och dess restriktioner har skapat en ekonomisk och känslosam kris för många som det kommer ta lång tid att återhämta sig ifrån. 

Många centrumorganisationer runt om i landet har påverkats negativt till följd av detta. Butiker har lagts ner, företagare har blivit tvingade att spara vilket har lett till uteblivna medlemsintäkter. Dessa organisationer är helt beroende av engagemang och frivillig finansiering, så även vår Citysamverkan i Kalmar. 

Kalmars Citysamverkan i dess nuvarande form har varit verksam sedan 2014, ägs utav näringslivet och fastighetsägarna och finansieras till en tredjedel av Kalmar kommun, förutsatt att de två andra parterna fortsätter att lägga pengarna i mitten. Uppdraget är tydligt. Vi ska skapa samverkan för en positiv utveckling av stadskärnan. Kort sagt, vi ska få parterna att tänka två tankar samtidigt och jobba tillsammans, mot ett gemensamt mål. Inte alltid helt enkelt men vi har lyckats väl och min bestämda uppfattning är att vi gör skillnad. 

Igår kväll när jag satt och förberedde fredagens styrelsemöte så slog det mig, vi slår rekord i medlemsintäkter 2021! Jag ringde vår revisor och bad honom dubbelkolla och titta på historiken. Och ja, så långt han kunde se så stämde det. Näringslivet och fastighetsägarna har mitt i krisen gasat och tillsammans lagt mer pengar i mitten än någonsin, detta genom nya medlemmar och en stark vilja från de som funnits med från starten. När vi räknar ihop alla tre delarna så är vi på nivåer vi aldrig varit. Missförstå mig rätt, det är fortfarande inga stora pengar och vi behöver växla upp, men ändå. Vi måste se det positiva i att medlemmarna visar på en vilja att fortsätta jobba tillsammans.

Jag vill ge en stor eloge till alla våra medlemmar, ni är grymma och har hanterat den här krisen på ett så sjukt imponerande sätt. Jag har i stort sett kunnat trycka på en knapp och bara några dagar senare så har alla agerat samtidigt. Det är en fröjd att jobba tillsammans med er. Men också till er Kalmarbor som jag vet har gjort och gör fortfarande allt ni kan för att bidra till det lokala, ingen puls utan er. #tillsammansförkalmar

Men tillbaka till det där om att växla upp, det är vi alla överens om att vi måste. Det sker så stora förändringar där ute och ska vår stad fortsätta blomstra och växa måste vi prioritera vårt unika Kvarnholmen på ett sätt vi inte gjort tidigare. Just nu kraftsamlar vi och nya strategier sätts upp, tillsammans ska vi att gå stärkta ur det här. 

Vi måste ju också glädjas åt att pandemin faktiskt är på väg bort, vi ser ljuset i tunneln. Under hösten och vintern kommer det att ske en rad olika evenemang i stadskärnan, stora som små. Musik på Larmtorget är tillbaka, det planeras för en helt ny julmarknad på Kvarnholmen i december och verksamheterna kan äntligen bjuda in till kundkvällar och annat kul, som vi har längtat!

Först ut är Kalmar Citys härliga Höstfest! Den sker imorgon lördag den 25 september och det blir en dag full av livemusik, häst & vagn, höstmode, bubbel i glasen, fina erbjudande och en massa annat kul, så varmt välkommen.

Tack för att du läser – vi ses på stan! 

Lisa Söderholm 

Centrumutvecklare Kalmar City

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan