Julstaden Kalmar och 50.000 skäl till att handla lokalt!

Kalmar är fantastiskt på sommaren, det är idag känt över hela landet. Men julsäsongen växer sig starkare för varje år och vi märker ett ökat intresse. Staden har länge arbetat med att skapa ett varumärke kring Julstaden Kalmar genom en rad olika satsningar. Det handlar om julbelysning, utsmyckning, utbud, evenemang och mycket mer. Ett starkt varumärke att vårda i detta är Jenny Nyström, hon som gav Sverige den snälla tomtens ansikte i slutet av 1800-talet genom sina vackra illustrationer. Han som nu sitter på Västerport, i år med en ny välkänd röst. Vilka fler nyheter har ni upptäckt?

Och visst är det något speciellt med julen just på Kvarnholmen. Jag upplever att den historiska miljön och julens traditioner gifter sig på ett magiskt sätt. 1600-tals husen, den gamla stadsmuren, Domkyrkan och kullerstenarna passar på något sätt in med den mörka årstiden, den vackra belysningen, doften från julmarknader, ljudet av hästhovar, glöggen, granarna, julhandeln och körsången. Hela december känns som en historisk upplevelse och jag njuter lika mycket varje år.

På julskyltningen den 27-28 nov invigs allt detta. Då tänds all julbelysning upp, tomten på Västerport är på plats, butikernas julskyltning är klar, Lions bjuder in till julmarknad, Duran & Mollan tänder upp granen och stämningen infinner sig. Årets stora nyhet är skridskobanan på Stortorget, hur mysigt?! Den håller öppet vardagar kl.10.00-20.00 och 10.00 – 18.00 på helgerna. Intill banan finns det som vanligt på torget, en extrainsatt julparkering.

Ett par veckor längre fram, den 10-12 dec går Kalmar Julmarknad av stapeln, första året av vad vi hoppas blir en lång tradition i Kalmar. En genuin och äkta julmarknad mitt i stadskärnan med unika hantverkare inom slöjd, design och mat. Det bjuds i december också in till julbord, shower, konserter, julklappskvällar och mycket annat. Butikerna håller öppet alla dagar fram till jul och på stan kan du räkna med glögg, tomtar, musik och aktiviteter för barnen alla helger, både lördagar och söndagar. Läs mer om öppettiderna här!

Vi kan konstatera att vi har en fantastisk jul i Kalmar City att se fram emot – tack alla som bidrar!

Jag vill också passa på att höja dig som väljer att handla lokalt i jul. Jag tror inte det har undgått någon hur viktigt det är för vår stad och våra liv här. Faktum är att allt det jag beskrivit här ovan med skridskobana och satsningar på julen hade inte varit möjligt utan vårt lokala näringsliv, eller utan dig och mig som arbetar, handlar och betalar skatt här. Allt hänger ihop för att hjulen ska snurra i vår stad, du bidrar till stadens puls. Så sträck på dig, var stolt över dina val och njut av julen i City – Ingen puls utan din 💛

Till sist en nyhet! Tillsammans med Handelsstaden Kalmar och Kalmar kommun har vi i Kalmar City precis lanserat en stor jultävling för hela kommunen. I början av året kommer någon av alla er som väljer det lokala att vinna ett av våra guldiga presentkort laddat med hela 50.000kr! Det enda du behöver göra för att vinna är att fortsätta handla, äta och uppleva lokalt under julen, läs mer om detta unika tillfälle på: www.tillsammansförkalmar.se

Tack för att du läser – vi ses på stan!

Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan