Två år av restriktioner är över!

Kalmar City för nästan exakt två år sedan. Samverkansarbete mellan fastighetsägare, näringsidkare och kommunen, vi hade precis haft en stor work shop i Kalmarsalen med fokus på framtiden. Jag hade en go känsla i magen, besöksflödet och omsättningsnivåerna i city ökade, Destination Kalmars arbete med att sätta Kalmar på Sverigekartan hade gett stor effekt de senaste åren och vår gemensamma strategi om att nyttja stadskärnan som en arena skulle leverera rekordmånga evenemang till city under året. Det var också många stora satsningar på gång som skulle stärka platsen ytterligare, Linnéuniversitetet, Fredriksskansbygget, Gamla brandstationen, nya kulturkvarteret och mycket annat. Men så plötsligt stod istället hemmajobb, reseförbud och inställda event på agendan och den goa känslan byttes ut mot en stor klump i magen – Vad gör vi nu?

Jag beskrev i ett inlägg mitt i pandemin att det var som att jobba mitt i en känslomässig berg och dalbana, och så har det verkligen varit. Oro och hopp om vart annat, våra medlemmar har gått igenom ett stålbad. Nya budskap och nya förutsättningar med kort varsel. Men oj vad de har kämpat och oj vad de har varit grymma på att ställa om, jag är sjukt imponerad. Kalmarborna har också ställt upp, engagemanget och kärleken till vår stad har varit och är enorm! Uppslutningen kring #tillsammansförkalmar glömmer jag aldrig. Tack till alla som bidragit på olika sätt – All kärlek! ♥️

Och så här två år senare kan vi konstatera att Kalmar City har stått sig stark genom krisen, förhållandevis få lediga lokaler och flera nya aktörer har öppnat upp. Platsens starka funktion som mötesplats och utomhusgalleria med luftiga shoppingstråk, det unika utbudet, företagens sätt att ställa om och Kalmars starka varumärke som besöksmål har gjort att det gått bra för många företag, rekordbra till och med för en del. Jag säger detta med stor respekt för er som fortfarande kämpar, det skiljer sig stort mellan de olika branscherna. Företag kommer behöva ett fortsatt stöd från både stat och kommun och visst måste vi alla fortsätta att tänka lokalt i allt vi gör, men inte på grund av en smitta utan för att vi vill och för att vi har lärt oss att våra val och vår närvaro på stan gör skillnad. DIN närvaro gör skillnad på riktigt #ingenpulsutandin

Var med och sprid kärlek med oss i helgen!Äntligen är restriktionerna borta och på måndag är det Alla hjärtans dag, vi har all anledning att fira🥳 Butiker, kaféer, salonger och restauranger har alla laddat upp med en massa fina erbjudanden och på stan bjuder vi på kärlek och överraskningar. Så välkommen till Kalmar City nu i helgen – var med och sprid kärleken till vår stad och varandra!

På våra sociala medier pågår det en tävling där du kan vinna en romantisk middag för två på valfri Kalmar City – restaurang. 

Tack för att du läser – vi ses på stan!

Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City 

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan