Sötchock, julmarknad och ett city fullt av tomtar!

Det något speciellt med julen på Kvarnholmen. Den historiska miljön, den vackra julbelysningen, barnens skratt från skridskobanan, doften av glögg, ljudet av hästhovar, granarna, julhandeln, glädjen, förväntan, ja hela december är bara magisk och jag njuter lika mycket varje år.

I helgen hade vi nöjet att få välkomna ett gäng supersöta Berner Sennenhundar hit till Kvarnholmen. Det blev en riktig sötchock! De var tillsammans med sina mattar och hussar fint julklädda och charmade oss alla. Nyfikna besökare fick komma fram och hälsa och efter tomteparaden njöt gänget av gemensam fika ute på Kattrumpan. Ett underbart sätt av en hundklubb att dels visa upp sig, men också att ta tillvara på den fantastiska miljö som stadskärnan i Kalmar bjuder in till. Jag fick ett sms redan någon timme efter avslutad aktivitet med frågan om de fick komma tillbaka igen nästa år. Såklart att de får, stadskärnan tillhör alla och bör också nyttjas som den fina arena den är, för alla olika sorters event och aktiviteter, stora som små. Välkomna när ni vill!

Nu till helgen är det också dags för julens nästa stora event. Kalmar Julmarknad går av stapeln för andra året. Ni minns premiären förra året, det var en fullkomlig succé. Fantastiska utställare, magisk julstämning och fullt med besökare, trots att det regnade i stort sett hela helgen. Ingen brydde sig, fram med paraplyerna och ut på stadens gator och torg för att njuta av unika hantverkare inom slöjd, design, delikatesser & mathantverk🎄Nu hoppas vi på en, två minusgrader och lite vitt pudersnö på marken för den där extra inramningen, men oavsett väder, missa inte årets kanske mysigaste helg i Kalmar City. Kalmar julmarknad sker nu på lördag den 10 dec kl. 10-17 och sön 11 dec kl. 11-17. Utställarna finns på Stortorget och vid Jordbroporten. Välkomna!

På lördag kommer också Kalmar och Ölands Rotaryklubbar hit, för att tillsammans, för sjätte året arrangera Rotarys Tomterace. Har du ännu inte upplevt detta så rekommenderar jag det starkt, det passar alla, hela familjen. Det är ett ljuvligt event med fokus på att sprida julstämning och glädje men framför allt, att dra in pengar till välgörande ändamål. Den slant du betalar för att delta går oavkortat till välgörenhet, du får en tomtedräkt och en upplevelse som värmer. Det är dessutom en underbar syn att se hur stadskärnan bokstavligen fylls med tomtar överallt! Så missa inte Tomteracet, nu på lördag den 10 december kl. 12.00 på Larmtorget.

Butikerna håller öppet alla dagar fram till jul och är fyllda med de bästa julklapparna, lokal handel när den är som bäst! Restauranger och kaféer har dukat upp med julens alla smaker, salongerna har massor att göra, alla vill bli fina till jul och så kulturen som går på högvarv. Julshower, konserter, spelningar, konstutställningar, teater och så mycket mer. Stadskärnans utbud är brett, unikt, lokalt och här finns mycket för många och något för dig!

Tack för att du läser – vi ses på stan! ♥️

Lisa Söderholm, Centrumutvecklare Kalmar City

Bli medlem hos oss i Kalmar City

Tack vare våra medlemmar kan vi tillsammans med näringslivet, fastighetsägarna, Kalmar Kommun , Kalmarborna, föreningslivet mfl. utveckla vår vackra och historiska stadskärna. Hör av dig så berättar vi mer om hur du kan vara med och påverka!

intresseanmälan